BI Manager

Upplands Väsby
Ansök senast 2019-08-31

Vill du arbeta på ett försäljningsdrivet företag som befinner sig i en stark tillväxtperiod?

Rusta är inne i en stark expansionsfas och etablerar sig på nya marknader som Tyskland och Finland. Inom BI-området finns det stora möjligheter för dig som vill jobba fullstack inom flera verksamhetsområden. Du kommer att tillsammans med dina kollegor ansvara för att ta BI till nästa nivå på Rusta. På Rusta är det ett högt tempo i en föränderlig miljö, ”det går fort på Rusta” är ett myntat uttryck.

Din vardag

Gruppen är idag starka på att supportera områden inom varuflöde och försäljning med BI-lösningar. Exempelvis så använder Rustas lager i Norrköping BI kring körsträckor för att se hur man kan optimera lagret. Även i samband med reklamkampanjer kan BI-lösningen hjälpa till att följa upp var i kampanjbladen produkter placeras för att sälja bäst. Dessutom har inköpsavdelningen i Asien nytta av BI för att följa upp inköpsförhandlingar.

I rollen kommer det finnas många möjligheter att vara med och bygga upp nya BI-lösningar på områden som HR, marknad och andra delar inom försäljningsledet. Även den nya finska marknaden ska integreras i BI-lösningen. Det innebär att man är med i hela kedjan, träffar verksamheten, tar fram behov, designförslag och utvecklar sedan BI-lösningen.

Utvecklingen (ETL) sker i Visual studio och miljön är helt Microsoftbaserad (Microsoft SQL Server, SSIS, SSRS, SSAS, PowerBI). Du gör sedan rapportutveckling och ser till att verksamheten får ta del av enkla och värdefulla rapporter. Källdatan hämtas bland annat ifrån affärssystemet IFS.

Utöver det kommer du att representera BI-funktionen och delta i förvaltningsmöten. En annan viktig del i arbetet är vara med i dialogen med leverantören som hanterar driften av miljöerna. Det händer mycket inom BI-området så en viktig del i din roll är att bevaka utvecklingen av ny teknik inom BI-området. Rusta har som plan att under året bli tre personer i BI-gruppen och arbetet kommer ledas av dig. Totalt på IT arbetar det 15 personer, den förvaltningsnära driften av BI-plattformen är outsourcad.

Vem är du?

Vi söker dig med flerårig erfarenhet inom BI-området och en teknisk bakgrund av ETL-utveckling och rapportutveckling. Du har god erfarenhet av Microsoft SQL och Microsofts olika BI-produkter (Microsoft SQL Server, SSIS, SSRS, SSAS, PowerBI).

Du har vana av kravfångst och framtagande av kravspecifikation och är affärsmässig. Du kommunicerar bra med både verksamhet och IT. Vi ser med fördel att du har arbetat både som kund och leverantör inom IT-outsourcing. Erfarenhet av projektledning och projektledningsmetodik samt förvaltningsstyrning är önskvärt.

För att lyckas i rollen har du en god kommunikativ förmåga och trivs i en roll med många kontaktytor. Du är också strukturerad och besitter en god analytisk förmåga. Du har troligen en Civilingenjör-, systemvetarutbildning eller liknande.

Rustas värderingar

Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. Värderingarna stärks genom att alla medarbetare har varit med i arbetet med att identifiera och forma dem. De ska fungera som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som kompass och vägledning i det dagliga arbetet. Med hjälp av dessa ska Rusta klara sin fortsatta expansion och tillväxt utan att tappa sitt ursprung, fokus eller flexibilitet

Sätt igång och ansök!

Låter det som en tjänst för dig? Sök redan idag, ansökningar behandlas löpande.

Välkommen att registrera CV och personligt brev!

 

Rusta AB Huvudkontor, Upplands Väsby

Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av funktionella och trendriktiga hem- och fritidsprodukter som ger många människor mycket för pengarna. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa produkter av god kvalitet till bästa pris. Det första varuhuset öppnades 1986 och idag har Rusta över 100 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning.

 

Kontaktperson

Peder Mas

peder.mas@rusta.com

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

BI Manager
Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %